top of page
lief.jpg

Ik ben Lief Van Impe, kinder- en jongerentherapeut . Met dertig jaar ervaring als leerkracht ondervind ik meer en meer dat werken aan het welbevinden en de socio-emotionele ontwikkeling van het kind voorop moeten staan in onze huidige snel veranderende maatschappij met heel veel druk op de schouders van onze kinderen. Het is mijn passie om jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling en het beste in hen naar boven te halen. Daarom dat ik me verdiepte in coaching van kinderen en jongeren.

Op ons levensavontuur komen we al wel eens struikelblokken tegen; leerstoornissen die je werden op gekleefd, niet goed in je vel zitten, onverwerkt verdriet,  een scheiding, je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt, je faalangst verlamt je… deze obstakels in je leven maken dat je niet meer in je kracht staat en dat je even de weg kwijt bent, dan wil ik er zijn voor jou. Ik kan niet toveren, maar samen wil ik met jou op weg gaan en je vaardigheden leren die je krachtig maken.

Kinderen, jongeren en ouders kunnen bij mij terecht voor een luisterend oor. Samen gaan we in gesprek en op een creatieve manier komen we tot nieuwe inzichten. Met veel zachtheid voor jezelf  kunnen we kapstokken zoeken die jij nodig hebt . Via spel en creatieve opdrachten,  beweging, impro, en verhalen. Het antwoord is immers al in jou aanwezig, samen gaan we ernaar op zoek.

De kinder- en jongeren coaching vertrekt uit:

respect tonen voor de eigenheid van elk kind, omdat elk kind uniek is,
het kind laten geloven in zichzelf,

Er zijn voor ouders:

Soms zie je door het bos de bomen niet meer en kan een luisterend oor, een nieuwe blik verhelderend werken. Dat kan in een oudergesprek. Samen gaan we op zoek naar jouw specifieke behoeftes bijvoorbeeld rond een diagnose die bij je kind werd vastgesteld, problemen die je ondervindt in de opvoeding,…

Er zijn voor mensen die botsen op een golf van verdriet

Het verdriet om het verlies van een dierbare kan je op onverwachte momenten overvallen . Je raakt overweldigd door onverwerkt verdriet. Het gemis is plots terug heel hevig. Dan ben jij het waard om aan zelfzorg te doen en wil ik een stukje met je meegaan. Samen helen we je littekens zodat jij terug in je kracht kan komen en dankbaar , met kleine stapjes verder kan. 

 

Opleidingen: 

-Bachelor opleiding lager onderwijs, diverse navormingen rond leer- en ontwikkelingsstoornissen, nieuwe autoriteit, verbindend communiceren

-Opleiding integratieve Kinder- en Jongerentherapie bij psychotherapie Gaaf    

-Integratieve trauma- en rouw therapie bij Lieve Van Beeck

-Basisopleiding ACT  Het Geheel

-Workshop  Somatic Experiencing bij de Onderstroom Maggie Kline

bottom of page